Τον χηρεύοντα επισκοπικό θρόνο Καστορίας αυτή την στιγμή (και εφόσον τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν) διεκδικούν τρεις υποψήφιοι.

Αν όλα πάνε καλά τότε στο τέλος αυτής της εβδομάδας (Πα 8-10-21) θα έχουμε νέο μητροπολίτη.
Ο οποίος και θα καταλάβει την θέση του αποδημήσαντος πέρυσι -λόγω πανδημίας- κυρού Σεραφείμ Παπακώστα, ο οποίος παρέμεινε στον επισκοπικό θρόνο της περιοχής επί είκοσι τέσσερα συναπτά έτη. Από την 5η Οκτωβρίου του 1996 έως την 29η Δεκεμβρίου 2020
Τον χηρεύοντα επισκοπικό θρόνο Καστορίας αυτή την στιγμή (και εφόσον τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν) διεκδικούν τρεις υποψήφιοι:
Ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος, που, προς το παρόν, είναι πρωτοσύγγελος στην μητρόπολη Ναυπάκτου και φημολογείται πως προωθείται για την συγκεκριμένη θέση από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο…

Ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Αγγελόπουλος που αυτή την στιγμή είναι πρωτοσύγγελος της μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης και παρασκηνιακά ψιθυρίζεται πως έχει την στήριξη σωρείας μητροπολιτών των ‘νέων χωρών’ δηλαδή της βορείου Ελλάδος.

Και ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γιαννουσάς, ο οποίος και συνιστά την μόνη τοπική υποψηφιότητα και συγκεντρώνει στο πρόσωπο του τις ευχές της τοπικής κοινωνίας, μιας κι έχει διατελέσει πνευματικό τέκνο του ίδιου του μακαριστού Σεραφείμ.

Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλες τέσσερις (Λαγκαδά, Πολυανής, Περιστερίου και Θήρας-Αμοργού ) την Παρασκευή στην ιερά μονή Πεντέλης στην Αθήνα
Την ευθύνη αυτού του είδους αρχιερατικών εκλογών έχει εξ ολοκλήρου η εκκλησιαστική ιεραρχία και σε αυτήν δεν εμφυλοχωρεί καμία απολύτως κοσμική αξιολόγηση, ανάμιξη, παραίνεση ή υπόδειξη συγκεκριμένου υποψηφίου.
Ευτυχώς αυτή την φορά η κοσμική εξουσία της περιοχής μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν επαναλήφθηκε το σκηνικό του 1996, όπου αντιπρόσωποι της Δημαρχίας και Νομαρχίας μας είχαν μεταβεί στην Αθήνα κομίζοντας συγκεκριμένα αιτήματα στον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ….

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.