Την τιμία Κάρα του εν αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου και προστάτου των καρκινοπαθών, υποδέχθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και κάθε λαμπρότητα το απόγευμα της 23ης Ιουνίου, στην είσοδο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από την Διοίκηση τού Νοσηλευτικού Ιδρύματος, τους Αξιωματικούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολούθως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, όπου και τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου και η τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου στους αύλειους χώρους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η μπάντα του στρατού, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, το άγημα της ΑΣΔΥΣ το οποίο περιστοίχιζε την τιμία Κάρα και ακολουθούσε το φιλέορτο και χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, που προσήλθε αφενός μεν να ανάψει ένα κερί και να αιτηθεί της πρεσβείες του Τιμίου Προδρόμου, αφετέρου δε για να προσκυνήσει την χαριτόβρυτο και θαυματουργό τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό τελέσθηκε αρτοκλασία και πριν το «Δι’ ευχών» ο Προϊστάμενος του Ναού, Ταγματάρχης (Σ.Ι.) π. Αθανάσιος Γεωργόπουλος, αφόυ ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που έδωσε την άδεια για την έλευση της τιμίας κάρας, τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο καθώς και τον γέροντα π. Ιάκωβο και την Τιμία Συνοδεία του εκ της μονής Μακρυμάλης για την συγκατάθεση τους να μεταφερθεί η τιμία Κάρα προς ευλογία, αγιασμό και ενδυνάμωση της πίστεως των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσοπικού του ΝΙΜΤΣ, τον εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον κομιστή της Αγίας Κάρας Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, που αποδέχτηκε την πρόσκληση για να υποδεχτεί την Κάρα του Αγίου Παρθενίου και του δώρισε ένα δίπτυχο όπου στην μια πλευρά απεικόνιζε τον Ιησού Χριστό και στην άλλη την Παναγία. Ευχήθηκε δε ο Άγιος Θεός δια πρεσβειών του Τιμίου Προδρόμου και του εν Αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου να χαρίζει σε όλους δύναμη, υγεία και κάθε ευλογία τόσο στην πατρίδα μας όσο και στις οικογένειες μας.

Η τιμία Κάρα θα τίθεται προς προσκύνηση, στον Ι. Ναό Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου ΝΙΜΤΣ, μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 07:00 μ.μ.. Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 06:30 μέχρι τις 23:30 όπου θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.