ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗ : Συγκλονιστική διήγηση γυναίκας χθες Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 προσερχόμενη στον Εσπερινό του Προφήτη Ηλία.

Η κα Αγγελική , ετών 80 διαμένει με τις δύο κόρες 45 και 50 ετών στο Δερβένι Κορινθίας. Τη συναντήσαμε χθες Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 προσερχόμενη στον Εσπερινό του Προφήτη Ηλία.

Είχε φτάσει με αυτοκίνητο μέχρι το ορεινό χωριό Πύργος Κορινθίας και στη συνέχεια συνέχισε όλο με τα πόδια μέχρι πάνω το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στη Ζάχολη Κορινθίας.

Μας διηγήθηκε: Είχα να έρθω πολλά χρόνια σε αυτό το Μοναστήρι. Πριν τις καταστροφές, όταν ήταν η παλιά αδελφότητα, οι μοναχές που τώρα έχουν πεθάνει.

Εορτή Προφήτη Ηλία Ιερά Μονή Ζαχόλης

Πέρασα πολλές στενοχώριες, αρρώστια έβγαλε το παιδί μου και υπέφερε από το κακό. Ήταν παιδί γεμάτο υγεία και έφυγε, γέμισε πίκρα την οικογένεια μας και μας στοιχειώνει.

Πριν μια βδομάδα ήταν πρωί και βγήκα στο δρόμο κάτω από το σπίτι στο Δερβένι για να πληρώσω λογαριασμούς. Γυρνώντας σπίτι είδα ότι είχα αφήσει ένα παράθυρο ανοικτό και στο προσκυνητάρι που έχω δίπλα στη ντουλάπα ήταν πεσμένη η εικονα του Προφήτη Ηλία.

Τη σηκώνω και σαν να ακούω μια φωνή να μιλάει στο μυαλό μου, μου λέει έλα στο Μοναστήρι μου, έλα στο Μοναστήρι μου. Πάιρνω αμέσως τη Γερόντισσα Φιλοθέη και της το λέω και αποφασίζω με τα παιδιά μου να ανεβούμε 19 του μήνα να τιμήσουμε τον Άγιο μας.

Βοήθεια σε μας και σε όλον τον κόσμο στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.