Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου κατοπιν πρόσκλησης παρακολουθησε το Διεθνές συνέδριο με θέμα “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”, που διοργανώθηκε στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), η Επιτροπή των Καθολικών Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE), η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Οι υψηλοί ομιλητές με τις άριστες τοποθετήσεις τους ανάδειξαν τις Χριστιανικες αξίες στην κοινωνία, την πολιτική αλλά και στις κοινωνικές επιστήμες, καθώς και μεσα στον κόσμο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έπειτα από την διαπίστωση της απουσιας των κειμένων της ΕΕ από οποιαδήποτε αναφορά στις Χριστιανικές αξίες και τον παραγκωνισμό της Χριστιανικής υπόστασης και της ιστορίας των λαών της Ευρώπης.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από κληρικούς όλων των ομολογιών και θρησκειών, καθηγητές Πανεπιστημίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και βουλευτές νυν και πρώην του Ελληνικού Εθνικού κοινοβουλίου, της Κύπρου, και άλλων ξένων χωρών, αλλά και υποψηφιοι ευρωβουλευτες., Διδάκτορες κ.α .
Το Γραφείο Τύπου του Σωματείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.