Το μήνυμά του για την έναρξη της νέας χρονιάς στις Ανώτερες Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές, εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. “Ως καθηγητές και σπουδαστές θεολογίας είστε κληρονόμοι και αποδέκτες μιας χιλιόχρονης και πλούσιας παράδοσης”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος ο οποίος μίλησε για την αξία των Θεολογικών Σχολών.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Είθε οι προσπάθειές σας να αποφέρουν πλούσιους καρπούς και μαζί να μεγαλώσετε ακόμα περισσότερο ως άξιοι φορείς του Πνεύματος της Σοφίας και ως κήρυκες του Μυστηρίου της Σωτηρίας. Να είστε επιμελείς και αφοσιωμένοι στη διδασκαλία και την απόκτηση γνώσεων. Μη σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια, αλλά με επιμονή και ζήλο εμβαθύνετε στις αιώνιες αλήθειες που μας αποκαλύπτονται στις Γραφές, στην πατρική κληρονομιά και τη λατρεία της αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας“, είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια, είπε: “Ο δρόμος που επιλέξατε είναι ευλογημένος και σωτήριος. Από εσάς ανέμενε η Εκκλησία πάντα“.

Ο Μακαριώτατος αποκάλεσε τους καθηγητές και τους σπουδαστές κληρονόμους μιας πλούσιας παράδοσης: “Ως καθηγητές και σπουδαστές θεολογίας είστε κληρονόμοι και αποδέκτες μιας χιλιόχρονης και πλούσιας παράδοσης, που χρονολογείται από την αυγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, καθώς και πρωτοπόροι της πνευματικής-διαφωτιστικής και εκκλησιαστικής-εκπαιδευτικής της δραστηριότητας. Πίσω σας στέκονται πνευματικοί πατέρες και δάσκαλοι, εξίσου αποστολικοί διαφωτιστές της Ορθοδοξίας και κολοσσοί της εκκλησιαστικής θεολογίας“.

“Να είστε άξιοι μαθητές και ακόλουθοί τους, και ο Θεός θα σας ενισχύει πάντα στην επιλεγμένη διακονία σας“, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

OPE.GR

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.