Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο.

Ο Μακαριώτατος σημειώνει «Συμμετέχουμε στην κραυγή των παιδιών μας και στα πικρά τους βάσανα. Αυτή την κραυγή προωθούμε στις αρμόδιες αρχές και ελπίζουμε ότι δε θα απευθυνθούμε μόνο στο μυαλό τους αλλά και στις καρδιές τους. Ελπίζουμε ότι οι καρδιές τους θα μαλακώσουν και θα διαφωτίσουν το μυαλό τους μόλις συνειδητοποιήσουν την κραυγή από το δρόμο, το θρήνο της μάνας και του ανήσυχου πατέρα ή του ασθενή που δεν εισάγεται στο νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων του ιατρικού υλικού ενώ προσπαθεί παράλληλα να διασφαλίσει ένα κουτί με φάρμακα που ούτε αυτό μπορεί να βρει».
«Ακόμα και οι πιο βασικές ανάγκες έχουν γίνει δυσεύρετες όπως τα καύσιμα και το ψωμί… Ζούμε ένα είδος κοινωνικής παράλυσης» τονίζει ο Μακαριώτατος.
Και συνεχίζει τις δηλώσεις τους αναφέροντας: «Αυτό που ελπίζουμε και για το οποίο προσευχόμαστε είναι οι αναμενόμενες λύσεις για το όφελος του Λιβάνου και ότι δε θα χρησιμοποιηθούν για ανατροπή της κατάστασης. Ελπίζουμε ότι ούτε η στάση μας ούτε η συνεδρίασή μας θα οδηγήσει στην ανατροπή αυτή. Συστήνουμε αφύπνιση και προσοχή. Προσοχή σε όλα όσα θέλουμε να πούμε ή να κάνουμε που αφορούν το χρονοδιάγραμμα, τη συμπεριφορά και τη μέθοδο εφαρμογής για χάρη του καλού επειδή αυτός είναι ο στόχος».

ope

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.