Την Κυριακή των εν Ρουμανίας Αγίων τιμούμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους Αγίους της χώρας. Αυτά είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή στην Αίθουσα των εν Ρουμανίας Αγίων, στην Πατριαρχική Κατοικία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Οι εν Ρουμανίας Άγιοι αγαπούσαν τον Χριστό, την Εκκλησία Του, τη ρουμανική χώρα και το ρουμανικό έθνος”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι οι εν Ρουμανίας Άγιοι χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως σε ιερείς που ομολόγησαν την πίστη τους, τους μάρτυρες αλλά και τους Χριστιανούς γονείς και παππούδες που ταπεινά θυσιάστηκαν, μεταδίδοντας την πίστη στις νεότερες γενιές με το παράδειγμά τους.

Οι εν Ρουμανίας Άγιοι δάσκαλοι στη διατήρηση της πίστης στις δύσκολες στιγμές
“Ο χριστιανισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην ψυχή του ρουμανικού λαού”, επεσήμανε ο Πατριάρχης.

“Επί δύο χιλιάδες χρόνια, ο ρουμανικός λαός αγαπούσε περισσότερο τον Χριστό από οποιαδήποτε παροδική, εφήμερη πολιτική ή φιλοσοφική ιδεολογία. Γι’ αυτό οι εν Ρουμανίας Άγιοι αποτελούν δάσκαλοι στη διατήρηση της πίστης στις δύσκολες στιγμές” , τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ο εκχριστιανισμός των Ρουμάνων
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος, ο εκχριστιανισμός του ρουμανικού λαού “δεν ήταν αποτέλεσμα εντολών που επέβαλε κάποιος ηγέτης, αλλά μια αργή διαδικασία που προήλθε από την θέληση του ίδιου του λαού” .

Επιπλέον, όπως είπε ο Μακαριώτατος, στις προσευχές που αναγιγνώσκονται συμπεριλαμβάνονται πολλές λατινογενές λέξεις, κάτι το οποίο αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης για τους Ρουμάνους των οποίων οι πρόγονοι κατοικούσαν σε διάφορες περιοχές

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.