Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό Αυτοκρατορικό Καθεδρικό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Φρούριο Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη, ιερούργησε χθες ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, με αφορμή την εορτή των Αγίων η οποία τιμήθηκε με το παλαιό εορτολόγιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος τέλεσε τη δοξολογία επί τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης κ. Βαρσανούφιος προσφώνησε τον Προκαθήμνεο της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τον τάφο του τσάρου Πέτρου Α΄ ο οποίος βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό Πέτρου και Παύλου.

«Σε σχέση με την 350η επέτειο από τον θάνατο του Αυτοκράτορα Πέτρου, του οποίου το σώμα αναπαύεται στον ιερό αυτό ναό, ας τον θυμηθούμε με τα λόγια ότι συνοδεύουμε την ταφή όλων των συγγενών και φίλων μας. Επιπλέον, μιλάμε για έναν πολιτικό που ίδρυσε την πόλη στην οποία βρισκόμαστε τώρα, και που καθόρισε αυτό το μέρος, παρεμπιπτόντως, ως τοποθεσία του ιστορικού καθεδρικού ναού της πόλης της Αγίας Πετρούπολης. Ας προσευχηθούμε για τον αείμνηστο Αυτοκράτορα Πέτρο τον Μέγα», ανέφερε και κατέθεσε ένα μπουκέτο με λευκά τριαντάφυλλα στον τάφο του αυτοκράτορα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.