Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Κύριλλος σκοπεύει να περάσει παράνομα τα σύνορα της Ουκρανίας καθώς στα σχέδιά του περιλαμβάνεται επίσκεψη στην Κριμαία τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η Κριμαία, η οποία τελεί υπό κατάληψη από τη Ρωσία από το 2014, αναγνωρίζεται διεθνώς ως ουκρανικό έδαφος και η μετάβαση σε αυτή μπορεί να γίνει νόμιμα μόνο με την άδεια των ουκρανικών αρχών.

Ο Κύριλλος σκοπεύει να τελέσει αγιασμό της Αγίας Τράπεζας του καθεδρικού ναού του Πρίγκιπα Αλεξάντρ Νιέφσκι στη Συμφερούπολη, ο οποίος αναστηλώθηκε υπό την προσωπική αιγίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του καθεστώτος Πούτιν. Ο καθεδρικός ξαναφτιάχτηκε υπό το πρότυπο του καθεδρικού ναού Αλεξάντρ Νιέφσκι, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1823 με πρωτοβουλία της αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β’ ενώ καταστράφηκε από τους Σοβιετικούς το 1930. Και στη θέση του το 2003 ξεκίνησε η ανέγερση του νέου θρησκευτικού κτιρίου.

Μετά την παράνομη κατάληψη της Κριμαίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε υπό τον έλεγχό του την ανέγερση του καθεδρικού. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται από τους Ρώσους προπαγανδιστές για να τονιστούν τα δήθεν ευεργετήματα που έλαβε η Κριμαία από την κατάληψή της από τους Ρώσους.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.