Το σημερινό Doodle γιορτάζει τα 180α γενέθλια του Ρώσου καλλιτέχνη Arkhip Kuindzhi. Ενσωματώνοντας τις αναδυόμενες ανακαλύψεις στη φυσική και τη χημεία με τα σύγχρονα στυλ του ιμπρεσιονισμού και του ρομαντισμού, ο Κουίντζι ανέπτυξε μια νέα τεχνική ζωγραφικής που αιχμαλώτισε τον φυσικό κόσμο όπως ποτέ πριν.

Ο Arkhip Ivanovich Kuindzhi γεννήθηκε σήμερα το 1842 στην παραλιακή πόλη της Μαριούπολης της Ουκρανίας, σε οικογένεια τσαγκάρη και χρυσοχόων.

Για να συντηρήσει την οικογένειά του, ο Kuindzhi εργαζόταν σε περίεργες δουλειές μεγαλώνοντας ενώ ενθάρρυνε το ενδιαφέρον του να αντλήσει από το χρόνο που ήταν ελεύθερος.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ένας έμπορος ψωμιού ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το ταλέντο του Kuindzhi ως καλλιτέχνη και τον ενθάρρυνε να μαθητεύσει υπό τον Ivan Aivazovsky, έναν δημοφιλή ζωγράφο ναυτικών σκηνών.

Ο Kuindzhi περπάτησε πάνω από 250 μίλια από την πόλη του στο στούντιο του Aivazovsky στη Feodosia της Ουκρανίας. Παρά το γεγονός ότι ο Aivazovsky του αρνήθηκε τη μαθητεία, ο Kuindzhi ακολούθησε εκπαίδευση στην Ακαδημία Τεχνών στο St. Πετρούπολη, όπου παρακολούθησε μαθήματα για τις φυσικές επιδράσεις του φωτός με τον διάσημο Ρώσο χημικό Dmitrii Mendeleev.

Λόγω της περιορισμένης εστίασής της στις ευρωπαϊκές μεθόδους ζωγραφικής, οι άκαμπτες παραδόσεις της ακαδημίας απογοήτευσαν τον Kuindzhi. Άφησε το σχολείο για να ζωγραφίσει φυσικά τοπία της ρωσικής υπαίθρου και συνίδρυσε μια οργάνωση για νομάδες ζωγράφους γνωστή ως «Εταιρεία Πλανόδιων Καλλιτεχνών» το 1870.

Ο Κουίντζι έγινε γνωστός για την αποτύπωση τεράστιων, κενές σκηνές της σύγχρονης Ρωσίας, όπως ο πίνακας με θαλασσογραφία «Κόκκινο ηλιοβασίλεμα στον Δνείπερο, 1905-8», που παραμένει το πιο διάσημο έργο του μέχρι σήμερα.

Σήμερα, οι πρώην κατοικίες του στο St. Η Πετρούπολη φιλοξενεί πολλούς από τους πίνακές του και έχει ανοίξει στο κοινό ως Μουσείο Διαμερισμάτων Arkhip Kuindzhi.

Να ένας ζωγράφος που έριξε νέο φως στη σύγχρονη τέχνη — τον Arkhip Kuindzhi!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.