ΤΕΕΣ – Πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2024 στην επίσημη κρατική έδρα στην πρωτεύουσα του Μαλάουι Λιλόνγκουε συνάντηση του πατριαρχικού εξάρχου Αφρικής μητροπολίτη Ζαράισκ Κωνσταντίνου με τον σύμβουλο του προέδρου Μαλάουι επί θρησκευτικών υποθέσεων πάστορα Μπράιαν Καμβέντο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η γενικός γραμματέας του προεδρικού προγράμματος υποστήριξης θρησκυετικών ηγετών Νατάσα Ναλικούνγουι, ο συντονιστής της Συνόδου Νχόμα (Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της Κεντρικής Αφρικής) πάστορας Έντβαρντ Τέμπο, ο καθηγητής Δαυίδ Καμτσάτσα.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα στο υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας Μαλάουι ο ιεράρχης συναντήθηκε με τον ανώτερο γραμματέα επί διεθνών σχέσεων Δρ. Μ. Πολεπόλε, αναφέρει η ιστοσελίδα της Πατριαρχικής Εξαρχίας Αφρικής.

Σε όλες τις συναντήσεις εκ μέρους της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Ιεραποστολής της Πατριαρχικής Εξαρχίας Αφρικής ιερέας Γεώργιος Μαξίμοφ, ο νομικός της Εξαρχίας Γι. Μπελιάεφ και ο ιδιαίτερος του μητροπολίτη Κωνσταντίνου Φ. Ντεντιούκ.

Την αντιπροσωπεία της Εξαρχίας συνόδευσε ο γ΄ γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε διαπιστευμένος επίσης στη Δημοκρατία Μαλάουι Ντ. Γκριντσούκ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος ενημέρωσε για τη δράση της Πατριαρχικής Εξαρχίας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και μορφωτικών πρωτοβουλιών. Χαράχτηκαν οι περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της ιεραποστολής της Εξαρχίας στο Μαλάουι.

Οι εκπρόσωποι των Αρχών του Μαλάουι τόνισαν ότι θετικά αποτιμούν την παρουσία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη χώρα, η οποία είναι ανοικτή προς όλα τα δόγματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.