Ι.Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Χαιρετισμός του Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσίαση του βιβλίου «Έψαχνα μόνο την αλήθεια» έλαβε χώρα στο Παραλίμνι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης, είπε, μεταξύ άλλων:

“Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που χαιρετίζω στην σεμνή αυτή τελετή, την παρουσίαση του δεύτερου μυθιστορηματικού βιβλίου του εκλεκτού φίλου Ταξίαρχου Λουκά Χατζημιχαήλ, το οποίο τιτλοφορείται: «Έψαχνα μόνο την αλήθεια».

Ο συγγραφέας με τρόπο αριστοτεχνικό και λόγο αληθινό, περιγράφει μια συγκεκριμένη περίπτωση η οποία στην ουσία, αποτελεί την πεμπτουσία των οδυνηρών εμπειριών του Κυπριακού λαού την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, υφίσταται σκληρά βασανιστήρια προκειμένου να μαρτυρήσει το μέρος όπου βρίσκονταν κρυμμένα τα υπόλοιπα αδέλφια του. Αποτέλεσμα: μετά από σθεναρή αντίσταση, οι Άγγλοι τους έκαψαν ζωντανούς, κατατάσσοντάς τους στο πάνθεο των ηρώων. Χρόνια αργότερα ο γιος του, μέσα από διάφορες «συμπληγάδες» καταφέρνει να «βρει την αλήθεια» πετυχαίνοντας την τιμωρία του καταδότη και τη «δικαίωση» για την απώλεια των δικών του ανθρώπων.

Τα μηνύματα, οι αξίες και τα διδάγματα που δίνει το παρόν βιβλίο, επιτρέπουν στον αναγνώστη να διευρύνει τους ορίζοντες της γνώσης του στη λήψη των εκάστοτε αποφάσεων που αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και την κοινωνία ευρύτερα.

Συγχαίροντας θερμά και πάλι τον συγγραφέα, ευχόμαστε η χάρις του Θεού δια πρεσβειών του εορταζομένου απόψε Οσίου Κενδέα του Θαυματουργού να τον συνοδεύει στη ζωή και τα έργα του”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.