Ήταν η φωτογραφία που συγκλόνισε το παγκύπριο και δημοσιοποιήθηκε από διεθνή Μέσα... Η φωτογραφία που αποτύπωνε τον πύρινο όλεθρο και την απόλυτη καταστροφή μπροστά στα μάτια ενός πιτσιρικά... Ήταν 3 Ιουλίου, όταν οι πύρινες γλώσσες περικύκλωσαν το χωριό Ορά και έκαναν στάχτη και αποκαΐδια δεκάδες σπίτια... Ανάμεσα στους κάτοικους και ο οκτάχρονος Μαρίνος Ερωτοκρίτου, ο οποίος δεν μπορούσε πλέον να τρέξει στους δρόμους και να παίξει όπως, άλλοτε, συνήθιζε... Απλά κρατούσε το κεφάλι του σε ένα μπαλκόνι και απέναντί του η πύρινη λαίλαπα έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της...

Δυο μήνες αργότερα ο μικρός Μαρίνος, στέκεται ξανά στο ίδιο σημείο και ελπίζει χαμογελώντας… Με το καινούργιο πράσινό του ποδηλατάκι διασχίζει τα δρομάκια της Οράς και μας οδηγεί στο συγκεκριμένο μπαλκόνι που τραβήχτηκε και η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Μιλώντας στον REPORTER, o οκτάχρονος Μαρίνος αναφέρει ότι «μετά από δυο μήνες αισθάνομαι πολύ καλύτερα γιατί υπάρχει λίγο πράσινο στο χωριό μου. Δεν είναι όλα μαύρα και το χώμα δεν είναι μαύρο… Ξεκίνησαν να πρασινίζουν όλα… Επίσης, θυμώνω όταν βλέπω κάποιον να βάζει φωτιά, δεν θέλουμε άλλες…».

Ο Μαρίνος Ερωτοκρίτου, γύρισε για λίγο πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε πριν δυο μήνες αυτό που αντίκρισε, τα συναισθήματα που τον γέμισαν, αλλά και τη φωτογραφία που αποτύπωνε την απόλυτη τραγωδία. «Δεν κατάλαβα ότι με έβγαλαν φωτογραφία εκείνη την ώρα και το κατάλαβα μετά που πήγα σπίτι… Ήμουν πολλά λυπημένος που έβλεπα τις φωτιές όμως… Φοβήθηκα πολύ που έβλεπα τις φλόγες… Έβλεπα το χωριό μου να κρούζει και δεν εμπορούσα να το σώσω και μου έρκετουν να κλαίω…».

Όταν ρωτήσαμε τον μικρό Μαρίνο τι ευχή θα ήθελε να κάνει μετά από αυτά που έζησε, ο ίδιος χαμογέλασε και με απόλυτη σιγουριά μας είπε ότι, «για το χωριό μου θα ευχόμουν μονάχα να πρασινίσει όσο πιο σύντομα γίνεται και να μην ξανά έχει φωτιά…».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.