Στο Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας ευρέθη την 4η και 5η Οκτωβρίου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, προσκεκλημένος του Ανατολικού Εκκλησιαστικού Ινστιτούτου της Ρ/Καθολικής Επισκοπής Ρέγκενσμπουργκ σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εκκλησιών της Βαυαρίας, για να συμμετάσχη στο ετήσιο συμπόσιο με θέμα: «Ταυτότητα και αυθεντικότητα των Εκκλησιών στον παγκόσμιο χώρο. Εκκλησιαστική προσέγγιση Ανατολής και Δύσης μέσω κοινών στόχων;» (Identität und Authentizität von Kirchen im 'globalen Dorf'. Kirchliche Annäherung von Ost und West durch gemeinsame Ziele?).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό, ανεφέρθη στην εκκλησιαστική πραγματικότητα και στις σύγχρονες διαχριστιανικές σχέσεις που υφίστανται στην Αφρική, παρουσίασε αναλυτικώς την καθοριστική συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και της εποικοδομητικής συνεργασίας των χριστιανικών δογμάτων, ενώ ωμίλησε εκτενώς περί του επιτελουμένου ιεραποστολικού έργου.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν ο Σεβ. Επίσκοπος Ρέγκενσμπουργκ Dr. Rudolf Voderholzer, o Θεοφ. Επίσκοπος Λευκοπόλεως κ.Πολύκαρπος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Παν. Αρχιμ. Πέτρος Κλιτς, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας, ο κ. Γεώργιος Βλαντής, Διευθυντής του Συμβουλίου Εκκλησιών της Βαυαρίας, κληρικοί, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.α.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.