Στις εορτές για 18α γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού θρόνου Πριγκίπισσας Ελισάβετ, Δουκίσσης της Βραβάνδης και πρωτότοκης θυγατέρας του Βασιλέως Φιλίππου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ως αντιπρόσωπος του συνόλου των Ορθοδόξων στο κράτος του Βελγίου.

Η μεγάλη τελετή και δεξίωση για τον εορτασμό των γενεθλίων της Πριγκίπισσας έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, στα Ανάκτορα, στο κέντρο των Βρυξέλλων, ενώ προσκεκλημένοι ήταν οι συγγενείς των βασιλέων, πολιτικοί παράγοντες της χώρας, οι θρησκευτικοί ηγέτες, τα στελέχη της βασιλικής αυλής και ογδόντα ακόμα νέοι, οι οποίοι φέτος συμπληρώνουν το 18ο έτος.

Εντυπωσιακός ήταν ο λόγος της Πριγκίπισσας προς τους επίσημους καλεσμένους της, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για την ενασχόληση της νεολαίας του Βελγίου να λάβει μέρος στα κοινά και να σε νέες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν περισσότερο το βασίλειο.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μετέφερε στην διάδοχο Ελισάβετ τις ευχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας για υγεία και κάθε πρόοδο στις σπουδές της, ενώ της προσέφερε μία εικόνα, βυζαντινής τεχνοτροπίας, της προστάτιδός της Οσίας Ελισάβετ με αφιέρωση σαν ενθύμιο των γενεθλίων της, αλλά με υποστηριγμό για το μέλλον της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.