Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές Ελεώνος μαζί με κληρικούς και συνεργάτες του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ», την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν επισκέφθηκε τις κρατούμενες, παρά μόνο τις μητέρες με οκτώ μικρά παιδιά, στις οποίες πρόσφερε είδη ατομικής υγιεινής και παιχνίδια στα παιδιά. Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Σχολείο της φυλακής και εξήρε τον αγώνα και την προσπάθειά τους, καθώς και με την διοίκηση και το προσωπικό των φυλακών και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο έργο τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων, και εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τους κρατούμενους τοξικομανείς, αλλά συνομίλησε με τη διοίκηση του Κέντρου και τις κοινωνικές υπηρεσίες και πρόσφερε ως δώρο για τις εορτές τηλεκάρτες για όλους τους κρατούμενους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.