Ι.Μ. ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε σήμερα στην ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Ναού, Aρχιμανδρίτη Νικολάου Κλάδη, των συνεφημερίων του καθώς και κληρικών.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Πετρίδης ο οποίος ανέφερε πως ο άγιος Νικόλαος κυριολεκτικά αποτελεί τον “κανόνα πίστεως”, όπως ψάλλουμε στο απολυτίκιό του, αφού στη ζωή του και σε όποια περίσταση συνάντησε τον βλέπουμε να δρα και να κινείται με μόνο κριτήριο την πιστή εφαρμογή του νόμου του Θεού και την αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους.

Ο Άγιος Νικόλαος ήλεγξε τον βασιλέα για μια άδικη και αντίθεη απόφαση, άσκησε στον ύψιστο βαθμό τη φιλανθρωπία διακονώντας με ταπείνωση, αφανώς και “ιδίαις χερσί” το ποίμνιό του, ενώ η θεολογική του κατάρτιση και η εμπειρική του θεογνωσία τον κατέστησαν στυλοβάτη και εδραίωμα της αληθούς διδασκαλίας της Πίστεως, όπως αυτή εκφράστηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο καταδικάζοντας την αίρεση του Αρείου. Κατέληξε δε πως ο άγιος Νικόλαος ως “κανόνας πίστεως”, ως υπόδειγμα και παράδειγμα δηλαδή, στέκει ενώπιόν μας προσκαλώντας και προκαλώντας μας να τον μιμηθούμε και να τον ακολουθήσουμε στον πνευματικό αγώνα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με την κανονική άδεια του οποίου ιερούργησε και προεξήρχε της πανηγύρεως, και ευχήθηκε δεόντως στον εορτάζοντα προϊστάμενο π. Νικόλαο Κλάδη!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.