Επίσκεψη στα πυρόπληκτα χωριά της Μητροπολιτικής του περιφέρειας πραγματοποίησε την Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος αντίκρυσε «ιδίοις όμμασι» το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Πανιερώτατος συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) κ. Άντρη Ανδρονίκου, μέλη του Συνδέσμου και εθελοντών, καθώς και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως, π. Ραφαήλ Μισιαούλη, μετέφεραν ξηρά τροφή, νερά, είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα, ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε τα χωριά Οδού, Μελίνη, Αγίοι Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά, των οποίων οι κάτοικοι υπέστησαν ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πανιερώτατος με την ομάδα που τον συνόδευε συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, οι οποίοι περιόδευαν την ίδια στιγμή τα συγκεκριμένα χωριά.

Ο Πανιερώτατος συναντήθηκε με τους Εφημερίους και τους Κοινοτάρχες των Ναών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι.

Τέλος, ο Πανιερώτατος απηύθυνε παρηγορητικούς και υποστηρικτικούς λόγους προς τους κατοίκους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.