Στην φημολογία που θέλει τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία να στηρίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας στο Μαυροβούνιο απαντά σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας σε ανακοίνωσή της προς αποκατάσταση της αλήθειας.

«Ο Μητροπολίτης δεν έχει δώσει την εν λόγω στήριξη, ούτε θέλει να συμμετάσχει, ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον, σε εσωκομματικούς υπολογισμούς και πολιτικούς διακανονισμούς.

Για τον Μητροπολίτη, η από 30 Αυγούστου 2020 εκλογική νίκη επί του πρώην καθεστώτος, κατά την οποία κέρδισαν τα κόμματα της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ενώ επικρατούσε κλίμα αντιδικίας σε ολόκληρη τη χώρα, είναι πολύτιμη και σημαντική. Όπως όλοι γνωρίζουν, αυτές οι ειρηνικές, προσευχητικές λειτουργίες ήταν η μόνη ευαγγελική έκφραση του αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας.

Επομένως, ας μην περιμένει κανείς από τον Μητροπολίτη να δώσει στήριξη στον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης, που θα επανέφερε το πρώην καθεστώς στην εξουσία, άμεσα ή έμμεσα. Υπενθυμίζουμε ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι του πρώην καθεστώτος, λόγω της απειλής των θρησκευτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφορίστηκαν από την Εκκλησία και έτσι παρέμειναν έξω από τους κόλπους της μέχρι την ειλικρινή τους μετάνοια, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη μέχρι σήμερα».

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.