«Κανείς δεν θα πρέπει να μένει απαθής από όσα συμβαίνουν στον Ορθόδοξο κόσμο» τόνισε στο κυριακάτικο κήρυγμά του, από την Ιερά Μονή Σρετένσκι, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη καλή σχέση που έχει η Ρωσική Εκκλησία με το κράτος λέγοντας πως «το ιστορικό πλαίσιο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον μια αρμονική συμπόρευση με την πολιτεία. Το κράτος δεν παρεμβαίνει ούτε στις εσωτερικές μας υποθέσεις, αλλά ούτε και στις εξωτερικές. Όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν τα επιλύουμε σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας μας».

Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Μαυροβούνιο. «Μεγάλη δοκιμασία περνά αυτές τις ημέρες το Πατριαρχείο της Σερβίας. Το Μαυροβούνιο, μια μικρή χώρα, παραδοσιακά συν συνδεδεμένη με τη Ρωσία, πρέπει αν αποδεχτεί ένα νόμο που δεν συνάδει με την παράδοση της Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος αγωνίζεται για το δίκαιο της Εκκλησίας και σε αυτό θα πρέπει να του συμπαρασταθούμε όλοι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.