ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η επιστολή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και στον Ανδρέα Μ. Καραγιάννη σχετικά με την εκδήλωση για τον Παύλο Μελά την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα στην ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς.

Αγαπητέ εν Χριστώ φίλε και αδελφέ Ανδρέα Καραγιάννη, Χριστός Ανέστη!

Η μακραίωνη Ιστορία της Ελληνικής Πατρίδος μας έχει στήσει δύο πανύψηλους και πανίσχυρους πυλώνες στις Ηρωικές καρδιές των Ελλήνων πολιτών.

Ο ένας είναι η αγάπη προς την πατρίδα και ο άλλος είναι η λατρεία προς τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό, την Παναγία Μητέρα και τους μυριάδες Αγίους μας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η πρώτη εικόνα από το σκήνωμα του Μακαριστού Γέροντα Αιμιλιανού

Οι γνωστές και άγνωστες δυνάμεις της αντίχριστης νέας Εποχής φιλοδοξούν να γκρεμίσουν και τους δυο πυλώνες.

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέγει ότι όταν ο Αντίχριστος διάβολος έβλεπε το Χριστό να σβήνει πάνω στον Τίμιο Σταυρό πανηγύριζε και μουρμουρίζοντας έλεγε:

΄΄Επιτέλους σε συνέτριψα Υιέ του Θεού!΄΄

Αλλά δεν καταλάβαινε ο ανόητος ότι διαλυόταν όλο το κατασκότεινο βασίλειό του.

Οι δυο παραπάνω πυλώνες ενισχύονταν με το θάνατο του Σωτήρος μας και στερεωνόταν η Βασιλεία του εν Τριάδι Θεού σε ολόκληρη την πλάση και στην ηρωική ελληνική πατρίδα μας.

Σεις αγαπητέ αδελφέ και οι εκλεκτοί συνεργάτες σας, δίνετε ακαταμάχητους αγώνες για την ακεραιότητα της πατρίδας και για την ανάδειξη των αγωνιστών που την κράτησαν αναπαλλοτρίωτη εν μέσω παγίδων πολλών.

Ευχής έργον είναι η ανάδειξη των λεοντόψυχων προγόνων μας και η διδαχή τους με την προσωπική θυσία τους για να κρατήσουν αδούλωτους και ζωντανούς όχι μόνο τους δυο πυλώνες μας, αλλά και ό,τι ένδοξο και αδιάφθορο προέκυψε από τους σκληρούς αγώνες τους.

Ταπεινώς ευχόμαστε επιτυχία στους καλούς αγώνες σας, όχι μόνο για την προβολή του ηρωικού Παύλου Μελά και των συναγωνιστών του αλλά και για να πραγματοποιηθεί η θεόπνευστη προόραση του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως που έλεγε ότι η Ελλάδα είναι προορισμένη να γίνει δάσκαλος και φάρος όλης της οικουμένης.

Χριστός Ανέστη!

Ελάχιστος εν πρεσβυτέροις, Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος

εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.25 (8 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.