Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της λατρευτικής συνάξεως του περιώνυμου Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου.

Πριν την απόλυση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου,των υπολοίπων λειτουργών Πατέρων και των μελών του ενοριακού εκκλησιαστικού συμβουλίου, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, αναφερόμενος την τριακονταετή φιλία τους και στους άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς που την διέπουν.

Επίσης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο έναν σταυρό ευλογίας ευχόμενος με θερμούς λόγους αγάπης μια αγλαόκαρπη Ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον π.Δαμασκηνό για τους καρδιακούς λόγους του και τις ευχές του καθώς και όλους τους Πατέρες που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και απευθύνθηκε στο ευσεβές εκκλησίασμα λέγοντας μεταξύ άλλων: “…Η εξιστόρηση του γεγονότος της θεραπείας του δαιμονισμένου Γερασηνού, την οποία μας προσφέρει το κείμενο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, διδάσκει και νουθετεί κάθε πνευματικά ανήσυχη ψυχή,που αναζητά με ειλικρίνεια απο τον Κύριό μας, τους τρόπους της θεραπείας των παθών…όποια και να ήταν η συμπεριφορά του δαιμονοκρατούμενου αυτού ανθρώπου, η επικοινωνία του με τον Χριστό, τον μεταμόρφωσε, τον αναβάπτισε, τον στόλισε πάλι με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την υπαρξιακή υπευθυνότητα, ώστε να τον βλέπουν οι πάντες μετά την μεταστροφή του “ιματισμένον και σωφρονούντα” …Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ζητώ με ταπείνωση την προσευχή σας,ώστε με την ευλογία του Κυρίου,σε λίγες ημέρες-τις οποίες μετρώ με πνευματική λαχτάρα-που θα βρεθώ στην πανέμορφη και ιστορική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου ως Πατέρας και Ποιμενάρχης και θα έρθω σε άμεση επαφή με τον ευγενικό, φιλότιμο και ευσεβή λαό μας, να θεμελιώσουμε έργα εν Χριστώ πνευματικής αναγεννήσεως, τα οποία θα στολίζουν καθημερινά τις υπάρξεις μας και θα μαρτυρούν την γνήσια συμπόρευσή μας με τον Κύριό μας…”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο για το συμβολικό και εξαιρετικης πνευματικής δυνάμεως δώρο του και τους προσκάλεσε όλους στο όμορφο Κιλκίς.

Μετά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για την λειτουργία δύο πρωτοποριακών δράσεων του Ιερού Ναού της Αναλήψεως Βόλου.

Η πρώτη είναι το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών”ο Μικρός Παράδεισος”το οποίο λειτουργεί σε ανακαινισμένο χώρου πλησίον του Ναού.

Η δεύτερη είναι ο χώρος απασχολήσεως παιδιών κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας,ο οποίος λειτουργεί στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.