Γράφει ο Βαγγέλης Μπουγιώτης - Μητρόπολη Αργολίδος - Ιεραποστολική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμερούν Υπέρτιμο και Έξαρχο Κεντρικής Αφρικής Γρηγόριο και τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πολυχώρο Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα επίσκεψης και της ημερίδας στο Ναύπλιο διοργανώθηκε από την «Ιεραποστολική Συνοδοιπορία» πρόκειται για εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό Σύλλογο.

Ο Μητροπολίτης μαζί με τους εκδρομείς ξεναγήθηκαν στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού, στα Λευκάκια Ναυπλίου. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στο ιστορικό Ναύπλιο από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο ,εφημέριο του Ιερού ναού .Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και προϊστάμενο του Συσσιτίου Απόρων του ιερού ναού .

Κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Τις εμπειρίες του από τη πολυετή διακονία του στην Αφρική μοιράστηκε ο Μητροπολίτης Καμερούν.

Ο μητροπολίτης Καμερούν επικέντρωσε την ομιλία σε ζητήματα τα οποία κατά την άποψή του, θεωρούνται κομβικά για τη συνειδητοποίηση του μεγέθους των προβλημάτων που συναντά η εξωτερική ιεραποστολή του χθες και του σήμερα.

Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η τοπική ιεραρχία στην αφρικανική κοινωνία και κατ’ επέκταση στο έργο της ιεραποστολής, παραλληλίζοντας την ιεραποστολή με το όργωμα ενός χωραφιού ενώ την τοπική ιεραρχία με τις πέτρες που είναι κρυμμένες κάτω από το χώμα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στο αλέτρι αν ο γεωργός (ιεραπόστολος) δεν δώσει τη δέουσα προσοχή.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα της πολυγαμίας, το οποίο οι περισσότεροι ιεραπόστολοι διστάζουν να θίξουν, τονίζοντας ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τον ιεραπόστολο προτού αποφασίσει να εντάξει τον Αφρικανό στην ορθόδοξη Εκκλησία διά του μυστηρίου του βαπτίσματος. Στατιστικά αναφέρουμε ότι σε μια μητρόπολη της Αφρικής που έγιναν δυο χιλιάδες βαπτίσεις έγιναν μόνο δεκαπέντε γάμοι.

 

Ο Μητροπολίτης Καμερούν μοιράστηκε εμπειρίες στο Ναύπλιο από την ιεραποστολή στην Αφρική

Ο Μητροπολίτης Καμερούν μοιράστηκε εμπειρίες στο Ναύπλιο από την ιεραποστολή στην Αφρική

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.