Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς έχει το προνόμιο στην περιφέρεια ευθύνης της να εδρεύει η Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς στην οποία φοιτούν όλοι οι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς της χώρας μας, πολλοί Κύπριοι αξιωματικοί και αλλοδαποί στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισής τους.

Προς τιμήν της Σχολής, ανάμεσα στους εισηγητές των μαθημάτων κάθε εκπαιδευτικής σειράς συμπεριλαμβάνεται και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Κατόπιν, λοιπόν, προσκλήσεως του Διοικητού της Σχολής Ταξιάρχου κ. Δημητρίου Φελλά σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος επισκέφθηκε την Σχολή και, μετά από σύντομη συνάντηση που είχε με τον κ. Ταξίαρχο στο γραφείο του, μίλησε στους σπουδαστές αξιωματικούς με θέμα: “Ιερομάρτυς Χρυσόστομος Μητροπολίτης Σμύρνης – Ύπατος Αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης: δύο αντίθετες προσωπικότητες στην ταραγμένη περίοδο 1919-1922”.

Ο κ. Ταξίαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την εισήγησή του και του απένειμε συμβολικό ενθύμιο την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που αποτελεί το έμβλημα της Σχολής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.