Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Καμπέρα και ιερούργησε επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της αυστραλιανής πρωτευούσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Τρίτη, κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Πέτρο Κηπουρό, τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Queanbeyan π. Ιάκωβο Συριώτη και τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Goulburn π. Κυριάκο Θεολόγου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ιδιαίτερα τρία σημαντικά γνωρίσματά του, από τα οποία πρέπει να παραδειγματίζονται οι σύγχρονοι χριστιανοί. Πρώτον, ότι ο Άγιος Νικόλαος ήταν υπερασπιστής της Πίστεως και παρών στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια το 325 μ.Χ. Δεύτερον, ότι ήταν ένας ευγενικός και φιλεύσπλαχνος άνθρωπος. Προερχόμενος από εύπορη οικογένεια, μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς. Επιπλέον, απέκρυπτε προσεκτικά τα φιλανθρωπικά του έργα. Τρίτον, ότι ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην προσευχή και τη νηστεία. Για τον Άγιο Νικόλαο στόχος ήταν να δημιουργήσει μια σχέση με τον Χριστό.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε επίσης την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και ζήτησε από το εκκλησίασμα να προσεύχεται στον Άγιο Νικόλαο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο, καθώς επίσης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, για όσους είναι ασθενείς και υποφέρουν, και για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.