Πορεία Ειρήνης των θρησκευτικών εκπροσώπων της Αλβανίας με θέμα «Η Εκπαίδευση – Είναι το βασικό μέσο κοινωνικής και εθνικής προόδου!» έλαβε χώρα στην πόλη του Ελμπασάν.

Η εν λόγω πορεία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Διαθρησκειακής Συνεργασίας Ελμπασάν (QBNF).

Στην φετινή πορεία που ολοκληρώθηκε με ομιλίες εκπροσώπων της θρησκευτικής και πολιτειακής ηγεσίας, τονίστηκε η σημασία της εκπαίδευσης καθώς και η προσφορά των θρησκειών στο έθνος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Κέντρου Διαθρησκειακής Συνεργασίας, Δρ. Arben Ramkaj τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και τη συμβολή που έχουν προσφέρει οι θρησκευτικές κοινότητες στο έθνος ανά τους αιώνες.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Evis Kushi, η οποία εξέφρασε την εκτίμησή της ως προς την επιλογή αυτού του πολύ επίκαιρου θέματος.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησία της Αλβανίας, έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελμπασάν, Σπαθίας και Λιμπράζντ κ. Αντώνιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκπαίδευση ως την κυρία πηγή για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, χαρακτηρίζεται για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στην χώρα, με ενεργή συμμετοχή στα διαθρησκειακά δρώμενα που άπτονται της ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών.

Επίσης το έργο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, χαρακτηρίζεται από την στήριξη όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.