Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος περί «αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου», μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

«Αυτή η δήλωση, εάν τα μέσα ενημέρωσης τη μετέδωσαν σωστά, είναι, τουλάχιστον, ακατάλληλη. Δεν είναι σύνηθες ο Προκαθήμενος μιας Εκκλησίας να παρεμβαίνει στην εσωτερική τάξη μιας άλλης αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Θα αποφύγω περαιτέρω σχόλια από σεβασμό προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου, με την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας είχε πάντα καλές σχέσεις με εν Χριστώ αγάπη. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό στο μέλλον», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος στον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με διευκρινιστική δήλωση του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος ξεκαθάρισε ότι για την Εκκλησία της Κύπρου «δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας».
Αφορμή για τη δήλωση στάθηκε η απάντηση του Μακαριωτάτου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις με την Εκκλησία του Μαυροβουνίου η οποία, όπως αναφέρει, «πιθανόν, να οδήγησε σε παρερμηνεία», μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.