Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ε.ε, εορτή της Υπαπαντής, μετά την Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ναού πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Επαρχίας μας, που διαγωνίσθηκαν στον Δ' Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Διαγωνισμός είχε θέμα «Ένας σύγχρονος νέος-νέα συζητά με τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο».

Οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν ένα πεζό κείμενο με την μορφή δοκιμίου, διηγήματος, δρώμενου ή χρονογραφήματος ή ένα ποίημα.

Τα ποιήματα αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν ξεχωριστά. Οι εργασίες των μαθητών παραδόθηκαν διά μέσου των Διευθυντών των Σχολείων στην Ιερά Μητρόπολη και τα αξιολόγησε επταμελής επιτροπή που αποτελείτο από τρεις θεολόγους (π. Θωμά Βαμβίνη, Απόστολο Τσακούμη, Ελέξη Εξάρχου), τρεις φιλολόγους (Μαρία Σύψα, Δώρα Σιαμπαλή, Χρυσούλα Μαντζαβά) και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία και την γενική κατεύθυνση για την πραγματοποίηση της δημιουργικής και ωφέλιμης αυτής δραστηριότητας, τον παριστάμενο Προιστάμενο της Δευτεροβάθμιας Χρήστο Καζαντζή, τους Διευθυντές και καθηγητές των Σχολείων, τα μέλη της Επιτροπής και τους διαγωνιζομένους, καθώς και την Ενορία του Αγίου Δημητρίου για την φιλοξενία της εκδήλωσης και ενημέρωσε για τα βασικά στοιχεία του Διαγωνισμού.

Η κ. Μαρία Σύψα-Κουτούση, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής αξιολόγησης, παρουσίασε το θέμα και περιέγραψε τον τρόπο εργασίας της Επιτροπής και τα βασικά στοιχεία που κινήθηκαν οι εργασίες των μαθητών, αντλώντας νοήματα και απαντήσεις για τα σύγχρονα θέματα από κείμενα του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Στην συνέχεια χαιρετισμό και συγχατηρήρια απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής.

Το πρώτο βραβείο συνοδευόταν από το ποσό των 100 ευρώ, το δεύτερο και τρίτο από το ποσό των 50 ευρώ, και από μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών και ένα βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου.

Σε κάθε έπαινο δόθηκε επίσης μία εικόνα ή ένα βιβλίο του Σεβασμιωτάτου.

Μετά την ανακοίνωση κάποιοι από τους βραβευθέντες ανέγνωσαν τις εργασίες τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον λόγο του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος μίλησε για την θεωρία των συστημάτων, σύμφωνα με την οποία για να λειτουργούν τα διάφορα συστήματα και υποσυστήματα της κοινωνίας καλά, πρέπει να συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις, ήτοι να είναι το καθένα καλά οργανωμένο, να έχη σαφή όρια και να διατηρή καλές γέφυρες με τα άλλα συστήματα.

Είπε ότι σε αυτήν την προοπτική και με αυτές τις προϋποθέσεις υπάρχουν άριστες σχέσεις μεταξύ των Σχολείων και της Εκκλησίας στην Ναυπακτία.

Μίλησε για την αξία και την επικαιρότητα των Τριών Ιεραρχών, καθώς και για την ωφέλεια του Διαγωνισμού και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.