Ι.Μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ

Η Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ο Έπαχτος», ο οποίος με διάφορες εκδηλώσεις προσπαθεί να αναβιώσει την ηρωική μνήμη του Σουλίου και των Σουλιωτών στις συνειδήσεις των απογόνων τους που ζουν στην Ναύπακτο, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και του προσέφεραν μια φωτογραφία-πίνακα που έχει ως θέμα τον χορό του Ζαλόγγου.

Η Ναύπακτος συνδέεται στενά με το Σούλι, αφού μετά την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Τούρκους πολλές και επιφανείς οικογένειες Σουλιωτών εγκαταστάθηκαν στην Ναύπακτο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Σαγώνα την χαρά και τον θαυμασμό του για την σκηνοθετική αναπαράσταση του χορού του Ζαλόγγου στην φωτογραφία που του προσέφεραν, η οποία θα τοποθετηθεί όπως είπε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η πρωτοτυπία της φωτογραφίας πίνακα που προσφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο βρίσκεται στο ότι στα προσώπα των γυναικών και των παιδιών που χορεύουν και θυσιάζονται στο Ζάλογγο, έχουν προσαρμοστή πρόσωπα των μελών του Συλλόγου «ο Έπαχτος». Με τον τρόπο αυτό η φωτογραφία προβάλλει τον σκοπό του Συλλόγου, που είναι η αναβίωση του Σουλίου από τα μέλη του Συλλόγου των απογόνων του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.