ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ο Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε τα ονομαστήριά του, με τη συμμετοχή δύο Ελλήνων Μητροπολιτών. Του π. Ηλία Μάκου. Μέσα σε λατρευτικό κλίμα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, που η Εκκλησία τιμά τη μετάσταση του Ιωάννου του Θεολόγου.

Τελέστηκε στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση του Χριστού» Κορυτσάς αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Καστοριάς Καλλινίκου, που οι Μητροπόλεις τους συνορεύουν με την Κορυτσά.

Οι Ορθόδοξοι, και όχι μόνο της Κορυτσάς, ευχήθηκαν στο Μητροπολίτη, ενώ του προσέφεραν και ανθοδέσμες, ως ένδειξη της αγάπης τους.

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς εόρτασε

Μητροπολίτης Κορυτσάς εόρτασε 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς εόρτασε τα ονομαστήριά του 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς εόρτασε τα ονομαστήριά του

Μητροπολίτης Κορυτσάς 2022

Μητρόπολη Κορυτσάς

Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε τα ονομαστήριά του

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε τα ονομαστήριά του

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε τα ονομαστήριά του 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε τα ονομαστήριά του 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης εόρτασε

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς με την απλότητα και την ποιμαντική του δίνει το γνήσιο μήνυμα της Ορθοδοξίας στην κοινωνία. Και αποδεικνύει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία δεν είναι μακριά από τον κόσμο, ξεκομμένη από αυτόν, αλλά μέσα και δίπλα στον κόσμο, στήριγμα του και βοηθός των φτωχών και αναγκεμένων, όποια γλώσσα και αν μιλούν, όποια πίστη και αν έχουν, όποια και αν είναι η καταγωγή τους.

Με τη συμπεριφορά του κάνει το λαό να καταλάβει ότι η Εκκλησία δεν είναι αποκομμένη από τη ζωή, αλλά είναι η Ζωή. Ό,τι γίνεται από τον Ποιμενάρχη της Κορυτσάς, γίνεται για να αισθανθούν οι άνθρωποι ότι γίνονται Εκκλησία, ότι ανήκουν στην Εκκλησία.

Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δεν είναι ριγμένοι και χαμένοι σε μια πίστη χωρίς αντίκρισμα, όπως ορισμένοι ευαγγελίζονται, αλλά βρίσκονται στην περιφέρεια ενός κύκλου, που όσο πλησιάζουν προς το κέντρο του τόσο προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον περισσότερο, για να γίνουν τελικά όλοι ένα, ένα με τον ένα Θεό.

Η διάσταση του έργου και της μαρτυρίας και της διακονίας του αποβλέπει στην κοινωνία, στην επι-κοινωνία και στη συν-κοινωνία.

Συνεισφέρει στο να δοξάζεται ο Θεός και να στέκεται στο ύψος του το άτομο, στο βάθρο της η οικογένεια, ξαναβρίσκοντας τη συμφιλίωση και την καταλλαγή με τον Θεό, την ενδυνάμωση και τη χάρη για να πορευτεί μπροστά, αποβάλλοντας πάθη και ταραχές.

Σκοπός του να κατανοηθεί και συνειδητοποιηθεί ότι αξίζει στον άνθρωπο η μεταμόρφωση, που δωρίζει ο Θεός.

Και το χρέος του να οικοδομεί και να εποικοδομεί με διάφορους τρόπους, στοχεύοντας στην μεταμόρφωση, το εκπληρώνει με συνέπεια και σταθερότητα.

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.