Στην εκλογή νέων Αρχιερέων προχώρησε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα συνεδρίας της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ιερού Σώματος εξέλεξαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την πλήρωση της κενωθείσας Γεροντικής Ιεράς Μητρόπολης Χαλκηδόνος μετά την παύση του Μητροπολίτου Αθανασίου από τα καθήκοντά του, ενώ

κατόπιν εισήγησης της Α.Θ.Π. του Πατριάρχου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προήχθη εις Μητροπολίτην Κρήνης και διορίστηκε ως Πατριαρχικός Έξαρχος, επί κεφαλής της νεοσύστατης Εξαρχίας Μελίτης (Μάλτας).

Έγινε επίσης εκλογή δύο νέων βοηθών επισκόπων παρά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, μετά από παράκληση του ιδίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, με ευχετήριο γράμμα του συνεχάρη τους δύο νεοεκλεγέντες Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Γέρων Χαλκηδόνος και Κρήνης, καθώς τους συνδέει μακρά πνευματική φιλία αλλά και συνεργασία τόσο σε διάφορες επιτροπές του Θεολογικού Διαλόγου όσο και σε άλλα θεολογικά forum.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.