Ιερά Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνας, ο οποίος βρίσκεται στη περιοχή της πολύβουης και περίφημης αγοράς, χοροστάστησε κατά τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή του Ασώτου (3 Μαρτίου 2024), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ.κ. Ευγένιος Καρατζάς με τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Ιερώνυμο. Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνας, πολλοί πιστοί από την περιοχή, αλλά και γύρω απ’ αυτήν, ενώ συμμετείχαν πιστοί από το εξωτερικό οι οποίοι απήγγειλαν την Κυριακή προσευχή στην γλώσσα τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα της πίστεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα και πατρική φροντίδα προς τους ομόδοξους αδελφούς μας, οι οποίοι κατοικούν στα όρια της Μητροπόλεως.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς αναλύοντας την σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας την έννοια της μετανοίας και πώς αυτή μπορεί να μας οδηγήσει στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα μέσα από την συγχώρεση και την φιλανθρωπία προς τον συνάνθρωπο μας.

Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιο κέρασμα για όλους από την Κοινότητα στο αίθριο του Ιερού Ναού, επιφυλάσσοντας και μια έκπληξη στον επί σειρά ετών Πρόεδρο και νυν Γενικό Γρμματέα της Κοινότητας Χαλκηδόνας, Άρχοντα Χαρτουλάριο κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο, ομότιμο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου-Boğaziçi, προσφέροντας του μια τούρτα για τα γενέθλια του τα οποία ήταν στις 29 Φεβρουαρίου, ευχόμενοι όλοι μαζί τα έτη του να είναι πολλά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.