Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα τιμήθηκε με την τέλεση πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος πιστών που -όπως κάθε χρόνο- προσήλθαν στον ναό για να θυμηθούν και να ξαναζήσουν το γεγονός που περιγράφει το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο.

Κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου κ.κ. Σάββα τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Κούλικ ο οποίος τόνισε ότι ο χαρμόσυνος αυτός εορτασμός φέτος πραγματοποιείται στη σκιά μιας δύσκολης κατάστασης που έχει επιφέρει η πολεμική σύγκρουση στη γειτονική Ουκρανία.

Ακολούθως ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή και στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι ο Ευαγγελισμός είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. “Ο Ευαγγελισμός είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. Ένας Θεός που αναλαμβάνει την αμαρτωλή ανθρώπινη φύση για να σώσει την ανθρωπότητα”.

Κλείνοντας, ο π. Γεώργιος ζήτησε από τους πιστούς ότι “σε μια εποχή που βιώνουμε πολλές ανθρώπινες τραγωδίες και συμφορές, να μην ξεχνούν ότι όλα τα δεινά τελειώνουν, γιατί ο Σωτήρας έρχεται στη γη για να νικήσει την αιτία όλων των συμφορών. Όπου είναι ο Χριστός, δεν υπάρχει φτώχεια, εκεί θριαμβεύει η χαρά. Ας φέρουμε τον σταυρό μας στο Πάσχα και η χαρά του Πάσχα θα θριαμβεύσει στις καρδιές και τις οικογένειές μας”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.