Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Επίκεντρο του εορτασμού οι δύο Ενοριακοί της πόλης της Καλαμάτας, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου ο επονομαζόμενος “Των Αρκάδων” και ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, της συνοικίας Κοκκορόγιαννη, πλησίον του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αρκάδων ο εσπερινός τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό ιερέων της Καλαμάτας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου ενώ πρό του πέρατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά για την ημέρα και ιδιαίτερα στον εφημέριο του Ναού και Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Γεωργακόπουλο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κοκκορόγιαννη πρό του Εσπερινού έλαβε χώρα η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, από την κωμόπολη του Πεταλιδίου.

Τα ιερά λείψανα κόμησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος προέστη και του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Ο π. Φίλιππος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο μήνυμα που μας δίνει ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος θυσίασε την θέση, τα αξιώματα και τα υλικά πλούτη για τον Χριστό και την Πίστη, ενώ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “Οι Άγιοι μάρτυρες της πίστεώς μας, δεν σκότωσαν, δεν θυσίασαν άλλους, αλλά πρόσφεραν και θυσίασαν την ίδια τη ζωή τους, όχι με αυτοσκοπό να γίνουν άγιοι, αλλά ζώντας πρώτα ως άγιοι”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.