Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, μέσα σε κλίμα ευλάβειας και πνευματικής κατανύξεως, τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου, στη Μελβούρνης, ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, τον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, και από τον ιερό Κλήρο της οικείας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Παρών ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νότιας Μαδαγασκάρης μίλησε στο εκκλησίασμα, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την άδειά του να χοροστατήσει κατά την Ακολουθία. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Δέρβης και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως για την αγάπη και τη φιλοξενία τους.

Ο Επίσκοπος κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε ακόμη στα ευαγγελικά αναγνώσματα που ακούγονται κατά τη Θεία Λειτουργία τις τέσσερις Κυριακές προ της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ανέλυσε τα πολύτιμα μηνύματά τους.

Στο τέλος, συμφώνως με την εκκλησιαστική παράδοση, αντάλλαξαν όλοι τον ασπασμό της συγχωρήσεως και ευχήθηκαν αλλήλους καλό αγώνα κατά τη Μ. Τεσσαρακοστή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.