Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωΐ της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαϊου 2021, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Κατά την τάξη ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε στο κέντρο του ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο Χορός των ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ιωάννη Αρώνη έψαλε περίτεχνα το Δοξαστικό του Πάσχα «Αναστάσεως ημέρα…» σε αργό μέλος. Η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή διαβάσθηκε σε πέντε γλώσσες. Ειδικότερα, από την Ωραία Πύλη αναγνώσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο στην γλώσσα του Ευαγγελίου (“κοινή” ελληνική), από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη στη λατινική, από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο στην αγγλική, από τον κ. Μάξιμο Καραβάσκι στην Ουκρανική, και από τον Χορό των Ιεροψαλτών, με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη Ιωάννη Αρώνη, στην ομηρική γλώσσα, και τέλος ο Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική από τον Άμβωνα.

Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέρα…» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η ανταλλαγή του Πασχάλιου χαιρετισμού «Χριστός Ανέστη»-«Αληθώς Ανέστη» και όλοι προσκύνησαν το Ιερό Ευαγγέλιο και έλαβαν την ευχή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Φανερωμένης Ιεράπετρας Αρχιμ. Παϊσιος Δερμιτζάκης και σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, και περέστησαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.