Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και θρησκευτικής κατάνυξης εορτάσθηκε φέτος λιτά, λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα.

Της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, με την παρουσία της Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Άννας Φάρρου, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπέμπα κ. Δημητρίου Συκά, των εκπροσώπου της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως «Ολυμπιακός» κ. Χριστίνας Ροβέλια-Λαμπρινίδη και κ. Μαρίας-Σάρρας Αντύπα, των Ελλογιμ. Διευθυντών των Ελληνικών Σχολείων της Κοινότητας, της Ζεκείου Δημοτικής Σχολής κ. Αριστείδη Γιαννακού και του Μίχειου Γυμνασίου-Λυκείου κ. Γεωργίου Κατοπόδη, εκπαιδευτικών, μαθητών και πολλών πιστών Ορθοδόξων ομογενών, Αιθιόπων, Ρώσων, Σέρβων, Καναδών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μετέφερε την πατρική την αγάπη και τις θερμότατες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ενώ αναφέρθηκε στην επέτειο εστιάζοντας στα πολλαπλά και σπουδαία για την εποχή μας ιστορικά μηνύματα που χρειάζεται να πάρουμε όλοι μας, για να ατενίζουμε με ελπίδα το μέλλον του οικουμενικού Ελληνισμού.

Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο προαύλιο του Ιερού Ναού ενώπιον του προσωρινού μνημείου πεσόντων, ενώ ευθύς αμέσως η Εξοχ. Πρέσβυς κ.Φάρρου ανέγνωσε το μήνυμα του Εξοχ. Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κώστα Βλάση.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρετέθη εόρτια δεξίωση υπό της Ελληνικής Πρεσβείας προς όλους του παρευρισκόμενους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.