Ο Δημήτρης Κατός είναι ο καινούργιος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε προαναγγείλει τον διορισμό του κ. Κατού στο δημοσίευμα του, της 26ης Νοεμβρίου 2023.

Είχαμε γράψει χαρακτηριστικά, πως, «ο Δημήτρης Κατός, πρώην κοσμήτορας και καθηγητής του Ελληνικού Κολεγίου, ενδέχεται να είναι ο νέος πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συγκλίνοντα στοιχεία».

Ο διορισμός του Κατού έγινε το εσπέρας της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023 στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εφορείας της Σχολής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική, έλαβε τις απαιτούμενες 29 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και τρεις ήταν οι οποίες είτε ήταν εναντίον του, είτε απείχαν.

Μόνο δύο εκ των Μητροπολιτών συμμετείχαν, ο Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και ο Σικάγου Ναθαναήλ.

Ελέχθη στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι η εκλογή του κ. Κατού θα επικυρωθεί τρόπον τινά τελεσιδίκως όταν αποφασισθεί το συμβόλαιο του και οι λεπτομέρειες του.

Προς τούτο θα οριστεί επιτροπή η οποία θα επιμεληθεί τα του συμβολαίου και όταν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Κατός θα αναλάβει τα καθήκοντα του από την 1η του νέου έτους.

Ο κ. Κατός σήμερα είναι διευθυντής Οικονομικής Συνεισφοράς και Πρωτοβουλιών (Director of Giving and College Initiatives) του Κολεγίου Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης.

Διαδέχεται τον Γεώργιο Καντώνη ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Παράλληλα η Εφορεία προέβη και στον διορισμό νέου κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, του ιερέα Ευγένιου Πέντιουκ (Eugen Pentiuc), ο οποίος διαδέχεται τον επίσης παραιτηθέντα για λόγους υγείας π. Γεώργιο Παρσένιο.

Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.