ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 17 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίας Σοφίας Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Αγίας Μάρτυρος Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης - Ευλογία και Αγιασμός.

Θεία Λειτουργία 17 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη οι Μάρτυρες.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 της εορτής της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης των Μαρτύρων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 07.00.

Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία ζούσε με ευσέβεια και πιστή στον Θεό σε μια πόλη της Ιταλίας, στα χρόνια πού βασίλευε στην κοσμοκράτειρα Ρώμη ο Αδριανός.

Καταγόταν από σπουδαία οικογένεια, αλλά σχετικά νωρίς έμεινε χήρα με τρεις θυγατέρες.

Για λόγους πού δεν είναι γνωστοί, αργότερα η Σοφία πήρε τις τρεις κόρες της και πήγε στη Ρώμη, όπου συνέχισαν την ενάρετη ζωή τους.

Δεν επέλεξε συμπτωματικά και τα ονόματα των τριών θυγατέρων της, αφού τους έδωσε τα ονόματα πού συνοψίζουν τις τρεις βασικές αρετές του χριστιανού, τις οποίες επισημαίνει ο απόστολος Παύλος στον «ύμνο της αγάπης» (Α 7 Κορ. 13,13):

«νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη».

Και τόσο με το παράδειγμά της όσο και με την ανατροφή πού τους έδωσε, οι τρεις θυγατέρες της επιβεβαίωναν στην πράξη ότι όντως βίωναν και την πίστη και την ελπίδα και την αγάπη. Ήταν αντάξια προς τη ρίζα και τον κορμό κλαδιά!

Δεν άργησε να γίνει γνωστή στη Ρώμη η άφιξη της Σοφίας και των θυγατέρων της, όχι μόνο γιατί ήταν αυτό σπουδαία οικογένεια, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι μία χήρα γυναίκα με τρεις ωραιότατες κόρες ζούσαν με σύνεση και αρετή, σε μια κοινωνία κατά βάση έκφυλη και αμαρτωλή.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο τα φριχτά βασανιστήρια στις κόρες και τον συγκλονιστικό βίο της Αγίας Σοφίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.