Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μας. Σε αυτό το βίντεο, μας ομιλεί για την Παναγία τη Γαλακτοτροφούσα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα είπε ο Σεβασμιώτατος:

“Μία πολύ ιδιαίτερη εικόνα της Παναγίας μας, είναι αυτή της Γαλακτοτροφούσας. Σ’αυτήν η Παναγία μας τρέφει με το γάλα της, το βρέφος Ιησού. Είναι η εικόνα που έχουν εμπνευστεί οι αγιογράφοι από τα λόγια στο Ευαγγέλιο του Λουκά: “και μαστοί ους εθήλασας” (Λκ, 11,27).

Ο Χριστός έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς. Είχε ανάγκη το γάλα της μάνας Του, όπως το κάθε παιδί, και δεν υπάρχει ομορφότερη σκηνή απ’αυτή. Κι ο Χριστός πήρε το γάλα της Παναγίας και σε μας έδωσε το “γάλα της ζωής”, την ίδια τη Ζωή , την Αληθινή Ζωή, την Όντως Ζωή.

Μακάρι κι εμείς πάντοτε να τον κρατάμε στην αγκαλιά μας, να παίρνουμε από Αυτόν τη δύναμη, και να τρεφόμαστε με το αληθινό “γάλα” της Πίστεως, αυτό που η Παναγιά μας έδειξε με τη δική της πίστη. Μακάρι να τραφούμε κι εμείς με τον Χριστό, την ημέρα της γιορτής της.”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.