Ευρίσκομαι εις την δυσάρεστον θέσιν να απαντήσω εις το Δελτίον Τύπου του Δήμου Καλυμνίων και να είπω δημοσίως εις τον ευσεβή Καλυμνιακόν Λαόν, ότι με εξέπληξε το περιεχόμενον της ανακοινώσεως και όλως ιδιαιτέρως, η πρότασις εκείνη, «σίγουρα δεν συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς».

Εις το σημείον αυτό θα ήθελα να ερωτήσω εις οποίους χειρισμούς δεν συμφωνούμε αγαπητέ κ. Δήμαρχε;

Μήπως από την αρχήν της πανδημίας του Κορωνοϊού κ. Δήμαρχε δεν είχαμε ανταλλάξει και είχαμε κοινή γραμμή δια την ασφάλεια των κατοίκων του Νησιού μας, βεβαίως εσείς ως Δήμαρχος και εγώ ως Μητροπολίτης, και μάλιστα πολλά ήκουσα από τους Κληρικούς μου και από το ευσεβή Καλυμνιακόν Λαόν δια τα πρωτοπόρα μέτρα τα οποία αναλογούσαν δια την τοπικήν Εκκλησίαν, τα οποία και δεν καταγράφω ένα προς ένα πάντως, τα πάντα έγιναν πιστεύω κατόπιν συνεννοήσεως με εσάς, και πάντοτε μάλιστα σας ετόνιζα ότι, εγώ δεν είμαι αστυνομικός.

Άλλωστε όλες οι ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν ανηρτημέναι εις την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και εις τα τοπικά μέσα, «KALYMNOS NEWS», «ΑΙΓΑΙΟ TV», «ΑΡΓΩ ΚΑΛΥΜΝΟΥ», «ΕΡΤ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», «TV KOSMOS», αλλά και όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί Δωδεκανήσου.

Με εκπλήσσει όμως κ. Δήμαρχε, σας ομολογώ, η όλη στάσις σας απέναντί μου, οσάκις βγαίνετε εις τα μέσα ενημερώσεως σχετικά με το θέμα, το οποίον δυστυχώς απασχολεί το νησί μας, του Κορωνοϊού, πάντοτε προσπαθείτε να εκθέσετε την ταπεινότητά μου, ότι ο Μητροπολίτης και ο Μητροπολίτης «φταίει για όλα». Μα κ. Δήμαρχε προς Θεού, ο Μητροπολίτης διοικεί αυτό το ευλογημένο νησί, τέλος πάντων;

Κύριε Δήμαρχε, κ. Διακομιχάλη, το «σίγουρα δεν συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς» – κατά την ταπεινήν μου γνώμην – είναι αναληθές και νομίζω ότι, έλαθε της προσοχής σας κατά την σύνταξιν του κειμένου υπό του αρμοδίου υπαλλήλου σας.

Τέλος, ως προς την ανακοίνωσιν του Ιερού Κλήρου της Καλύμνου, της οποίας τμήμα καταγράφεται και όχι ολόκληρον εις το Δελτίον Τύπου του Δήμου, εις αυτήν φαίνεται η ενότητα εν τη Εκκλησία και η αναγνώρισις του ταπεινού επισκόπου του τόπου αυτού υπό του Ιερού Κλήρου και του ευλογημένου λαού, του οποίου ζητώ την επιείκεια δια τας τυχόν διοικητικάς πράξεις μου κατά την περίοδον αυτήν της πανδημίας. Και τούτο το έπραξα προκειμένου να μην ευρεθώμεν επί κλίνης φοβεράς και στρωμνής κακώσεων και εις δυσαρέστους καταστάσεις.

Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε, πάντως παρά ταύτα τα γενόμενα, η προσωπική αγάπη και εκτίμησις και η συνεργασία θα υπάρξη, είμαι βέβαιος, αρραγές και εις το μέλλον.-

Με εκτίμησιν

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος

Εν τη Ιερά Μητροπόλει Λέρου Καλύμνου & Αστυπαλαίας, 22-2-2021

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.