Η Ιερά Μητρπόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με βαθειά θλίψη προπέμπει στην αιωνιότητα τον μεγάλο και σπουδαίο μουσικοδιδάσκαλο της παραδοσιακής Θρακιώτικης μουσικής και άξιο τέκνο της, τον Χρόνη Αηδονίδη, που γεννήθηκε το 1928 στην Καρωτή Διδυμοτείχου, γιό του Ιερέα Χρήστου Αηδονίδη και της πρεσβυτέρας Χρυσάνθης.

Ο ʺπρωτομάστοραςʺ της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνης Αηδονίδης για 75 ολόκληρα χρόνια προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του, προήγαγε και έκανε γνωστή στην υφήλιο τον πλούτο της παραδοσιακής μας κληρονομιάς.

Μας έκανε υπερήφανους το 2004 σφραγίζοντας με την φωνή του τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο Χρόνης Αηδονίδης πάντοτε διατηρούσε ζωντανή και στενή τη σχέση του με τον τόπο της καταγωγής του και εμπιστεύθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ένα πολύτιμο και σπάνιο μέρος από το Αρχείο του, το οποίο εκτίθεται στον ιδικά διαμορφωμένο κεντρικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, που φέρει και το όνομά του.

Σεμνύνεται επίσης η τοπική Εκκλησία διότι ο Χρόνης Αηδονίδης αγάπησε τον τόπο του, προέβαλε την πλούσια πολιτιστική του παράδοση, αφήνοντας τέσσερεις γενιές μαθητών του ανά το Πανελλήνιο, μεταξύ των οποίων τον εκλεκτό μουσικοδιδάσκαλο Χρήστο Κισσούδη, στενό συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο χωριό του, την Καρωτή ανήγειρε, ιδίαις δαπάναις, στην μνήμη των γονέων του το όμορφο Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία.

Η Ιερά Μητρόπολις εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο του εκλιπόντος, τους οικείους του και τους μαθητές του, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του και την πολύτιμη προσφορά του, και εύχεται ο Θεός να τον αναπαύει ʺἐν Χώρᾳ ζώντων καί ἐν σκηναῖς δικαίωνʺ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.