ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

Την Άνδρο επισκέπτεται από σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό και την Ακολουθία των Κολλύβων, μνημονεύσας και των ονομάτων των κεκοιμημένων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γιδών, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη.
Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην περί των Κολλύβων διδασκαλία της Εκκλησίας, στην Ανάσταση του Κυρίου, με την οποία κατατρόπωσε τον το κράτος έχοντα του θανάτου και χάρισε στους ανθρώπους την αιώνια μετά θάνατον ζωή, εξηγώντας ότι γι’ αυτό η Εκκλησία περιλαμβάνει και τους ζώντας και τους κεκοιμημένους, για τους οποίους έχει ορίσει ειδικές ημέρες μνημονεύσεως, όπως το Σάββατο, προ της Πεντηκοστής.
Συνεχάρη, τελος, και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη για την ιεραποστολική διακονία του στις μικρές και ολιγάνθρωπες Ενορίες της περιοχής.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο χωριό Ευαγγελίστρια της περιοχής Φελλού και θα τελέσει Μνημόσυνο φιλευσεβούς Ενορίτισσας.
Το μεσημέρι, θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο και την Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου, θα ιερουργήσει στον Πάνσεπτο Ναό της Ευαγγελιστρίας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, Άνω Σύρου, στον οποίο και θα ιερουργήσει το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος.
Και ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα αναμεταδοθούν απ’ ευθείας, μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού “SYROS TV1”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.