"...Χαίροις τῶν Ὁσίων ἡ καλλονή, χαίροις σωφροσύνης καὶ ἀνδρείας στήλη λαμπρά, χαίροις Θεοδώρα, μοναζουσῶν τὸ κλέος· διὸ ῥεῖθροις σῶν μύρων, πάντας ἁγίασον...".

Στις 3 Αυγούστου τιμάται από την αγία μας Εκκλησία η ιερά μνήμη της Οσίας Θεοδώρας, της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, της εν Θεσσαλονίκη, στην οποία είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή που δεσπόζει στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, επί της οδού Ερμού, πλησίον της περίφημης πλατείας Αριστοτέλους.

Σαν πνευματικός φάρος ορθώνεται μέσα στο πολύβουο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας, αποτελώντας μία όαση δροσιάς, ένα αποκούμπι παρηγοριάς και ηρεμίας, μία μεγάλη ευλογία, όχι μόνο για τους αδελφούς που εγκαταβιώνουν μέσα σε αυτήν αλλά και για όλους τους πιστούς, που καθημερινά προστρέχουν στη χάρη της.

Των Ιερών Ακολουθιών της φετινής πανηγύρεως, στις 2 και 3 Αυγούστου 2022, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, μετά από ευγενική πρόσκληση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, πλαισιούμενος από τους Αδελφούς της Μονής, τον Πρωτοσύγκελλό του Παν. Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη και τους Διακόνους της Αποστολικής Μητροπόλεως.

Ευλαβείς πιστοί, όλων των ηλικιών, μετείχαν της λατρευτικής Συνάξεως, πληρώνοντας το Καθολικό και τον αύλειο χώρο της Μονής ενώ πολλοί προσήλθαν να προσκυνήσουν τα Ιερά της Λείψανα, που βρίσκονται αποθησαυρισμένα σε αυτήν, την Αγία της Εικόνα και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη Της, δοξολογώντας τον Κύριο που την αποκάλυψε στον κόσμο!

Ο Ηγούμενος της Μονής, ο πράος και μειλίχιος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, καλωσόρισε με καρδιακούς λόγους τον Μητροπολίτη Χαλκίδος και τη συνοδεία του και τον ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας για την λαμπρή παρουσία του στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Οσίας Μητρός Θεοδώρρας, η οποία στη Θεσσαλονίκη διαλάμψασε και τω Θεώ ευαρέστησε διά της “εν Οσιότητι και Δικαιοσύνη” επιγείου ζωή Της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της γης των Ευβοέων κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε την Μονή της Αγίας Θεοδώρας πνευματικό φάρο και “λιμάνι” για την πόλη και τους πιστούς, με την Οσία να γεμίζει με μύρο τις καρδιές όλων.

“Τούτο το μύρο της Αγίας Θεοδώρας, όπως και του Αγίου Δημητρίου, δεν είναι προϊόν του ανθρώπου αλλά δωρεά του Θεού, Ο Οποίος είναι το κατεξοχήν “μύρο” και ξέρει να “μεθάει” τις ανθρώπινες ψυχές, τις δεκτικές να Τον γνωρίσουν και να Τον αγαπήσουν” τόνισε χαρακτηριστικά, ανάμεσά στα άλλα, ο Επίσκοπος.

Ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την τιμητική πρόσκληση του να προστεί των εορταστικών και πανηγυρικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Οσίας Θεοδώρας αλλά και τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής π. Βαρνάβα για την εγκάρδια φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.