Κινήσεις περίεργες δεν κάνει μόνο ο Τσαβούσογλου στη Θράκη. Πληροφορούμαι πως και ο μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμονας κινείται κρυφίως. Μην τρομάζετε, δεν πέρασε στην αντίπερα όχθη υπέρ των Τούρκων. Εκκλησιαστικώς πέρασε απέναντι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη Μητρόπολη Καστορίας! Ηγείται (;) μου λένε ενός μορφώματος αντιπολίτευσης.

Πρόσφατα μάλιστα συγκάλεσε εν κρυπτώ με τη συμμετοχή ομάδας μητροπολιτών σύσκεψη για να δουν πως θα εκλέξουν στη Μητρόπολη Καστορίας τον πρωτοσύγκελο του μητροπολίτη Κοζάνης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έχει ταχθεί υπέρ κανενός υποψηφίου μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό και ο Κομοτηνής άδραξε την ευκαιρία και μεθοδεύει την εκλογή του πρωτοσύγκελου της Κοζάνης, έναντι του εκλεκτού του μητροπολίτη Ναυπάκτου, που φέρεται ότι είναι το φαβορί να εκλεγεί.

Μητροπολίτες που θυμούνται την εκλογή του μητροπολίτη Κομοτηνής με διαφορά μόλις μίας ψήφου έχουν πέσει από τα σύννεφα με το ανάστημα που ορθώνει τώρα ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Παντελεήμων. «Από τότε», λέει μητροπολίτης που δεν μασάει τα λόγια του, «τον αποκαλούν ο μητροπολίτης… εμβρυουλκό. Γιατί τότε ο Ιερώνυμος άσκησε πιέσεις για να βγει με το ζόρι και με μία ψήφο διαφορά. Δύσκολη τότε η εκλογή, σαν την παλιά γέννα στο χωριό. Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε τη μαμή. Και τώρα το…. βρέφος στήνει αντιπολίτευση…».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.