Τα στελέχη όλων των κατασκηνωτικών περιόδων της Αρχιεπισκοπής επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη και τη συμβολή του. Τα στελέχη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης και ο Πνευματικός Υπεύθυνος π. Ματθαίος Χάλαρης. Τους υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρών ήταν και ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα παιδιά και τα ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Μίλησε για την διαχρονική αξία και ουσιαστική σημασία των κατασκηνώσεων, κάνοντας μία αναφορά στην εποχή που ήταν ο ίδιος νέος και συμμετείχε σε κατασκηνωτικά προγράμματα, ως παιδί, αλλά και ως στέλεχος.

«Γνωρίζω τον κόπο, την ευθύνη και την κούραση σας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε πως «δεν αρκεί μόνο η καλή υποδομή στις κατασκηνώσεις, χρειάζεται δόσιμο ψυχής και καρδιάς, για να φέρει καρπούς». Μίλησε, επίσης, για την διαφορά και την ουσιαστική σημασία των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, τονίζοντας πως η κατασκήνωση πρέπει να έχει έναν στόχο και μίλησε για την σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά ή τα στελέχη μεταξύ τους.

«Θα διαπιστώσατε ότι μεταξύ σας αισθανόσασταν σαν συγγενείς» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «το πνεύμα του Χριστού καλλιεργεί αυτόν τον δεσμό. Αυτό λέγεται Εκκλησία.

Τα στελέχη έχουν αυτήν την σφραγίδα εσωτερικά. Είναι περίεργο. Δεν ξέρω αν γίνεται σε όλες τις κατασκηνώσεις αυτό, αλλά σίγουρα συμβαίνει στην κατασκήνωση που φέρνει το μήνυμα του Χριστού».

Μίλησε για την υποχρέωση και την ευθύνη των στελεχών να αγαπούν τα παιδιά και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να αξιοποιούν τα τάλαντά τους για το κοινό καλό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχτηκε τα στελέχη των κατασκηνώσεων

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.