Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για τη συμπλήρωση των 13 ετών από την κοίμησή του τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο με τους συνεργάτες του στους οποίους ανέφερε.

«Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν έλειψε ούτε μια στιγμή από το μυαλό ή την καρδιά μας. Συνεχώς αναλογιζόμαστε τα όσα προφητικά πολλές φορές είπε, θέλοντας στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευθύνης να μας προετοιμάσει για τα μέλλοντα συμβαίνει. Καθ’ όλη την εκκλησιαστική ποιμαντορία του ο Χριστόδουλος στάθηκε υπεύθυνος και έντιμος, απόλυτα συνεπής και τίμιος με το αρχιερατικό του αξίωμα και την υψηλότατη αποστολή του. Με τα μοναδικά του χαρίσματα, την επιστημονική του γνώση, την πολύχρονη αποκτη­θείσα πείρα του και τη στιβαρότητα του χαρα­κτήρος του συνιστούσε αναντιλέκτως ένα «κεφάλαιο» για την Ορ­θοδοξία μας, που όχι ολίγοι το αξιοποίη­σαν και στηρίχτηκαν επάνω του. Η μνήμη της μορ­φής του θα μας συ­νο­δεύ­ει πάντοτε. Εξάλ­λου, ο ίδιος τόνιζε ότι «οι άνθρωποι του Θεού, κι όταν φεύγουν απ’ αυτήν εδώ την ζωή, δεν παύουν να ζούν και να κινούνται ανάμεσά μας και πολλές φορές έχουμε ζωντανή την αίσθηση της παρουσίας τους.

Ενώ κατέληξε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας «Ευχή και προσευχή της κατά Σάμου, Ικαρίας και Κορσεούς Εκκλησίας, την οποία επισκέφτηκε πρώτη ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον Ιούνιο του 1998, να αναπαύει ο Θεός την μακαρίαν του ψυχή ἐν χώρᾳ Ζώντων καί ἐν σκηναῖς Δικαίων καί νά ἀνταποδίδῃ Αὐτῷ πολλαπλασίως, ἀνθ’ ᾧν προσήνεγκεν τῇ Ἐκκλησίᾳ ἡμῶν καί τῇ Πατρίδι».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.