Στα επίσημα Εγκαίνια της Εκθέσεως, υπό τον τίτλο: «Ανοικτοί Ορίζοντες. Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές», στο Μουσείο της Μελβούρνης, παρέστη χθες Πέμπτη, 28 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ αντίστοιχα. Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας, κ. Daniel Andrews, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Λίνα Μενδώνη, ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, καθώς και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανισμών και οργανώσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση της Έκθεσης, ενώ, αναφερόμενος στα εντυπωσιακά εκθέματα, τα οποία φιλοξενεί, διέκρινε πως επιβεβαιώνουν ότι βασικό στοιχείο του οραματισμού των Αρχαίων Ελλήνων, όπως και κινητήριος δύναμή τους για την εξερεύνηση των ανοικτών οριζόντων, ήταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η αναζήτηση της αλήθειας.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση «Ανοικτοί Ορίζοντες. Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές» θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 14 Αυγούστου 2022.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.