"Ο άνθρωπος που έβλεπε τον Θεό! Πατήρ Αριστείδης Παπαδόπουλος ο Νέος Άγιος Νικόλαος Πλανάς"!

Πέρασαν κιόλας σαράντα ημέρες από τη στιγμή που ο Ουρανός υποδέχτηκε τον π. Αριστείδη της Δράμας, έναν από τους τελευταίους Αγίους της Εκκλησίας μας!Δοξάζουμε τον Θεό που μας αξιώσει το καλοκαίρι που μας πέρασε να λάβουμε την ευχή του! Πώς να ξεχάσουμε τη χαρά που έλαβε, χαρά μικρού παιδιού, όταν του μεταφέραμε τις ευχές του Πνευματικού του Πατρός Κωνσταντίνου Σακαρίδη και τη στιγμή που κοιτώντας μας στα μάτια μας είπε: “Παιδιά μου ο Θεός μας βλέπει και τον βλέπουμε”!!!

Ένας άνθρωπος ο οποίος, σε όλη την διάρκεια της ζωής του, έγινε φάρος για πολλούς ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα, με θυσιαστική αγάπη και διάκριση. Ένας κληρικός με πολλά χαρίσματα που τα κατέθεσε στην αγάπη του Θεού και στην υπηρεσία των ανθρώπων, για να λάβει από τον Κύριο της Δόξης το αθάνατο στεφάνι που λαμβάνουν οι άνθρωποι του Θεού!
Ο Νέος Άγιος Νικόλαος Πλανάς, άνθρωπος προσευχής που καθημερινά μνημόνευε περισσότερα από 11.000 ονόματα, γνωρίζοντας τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Ένας μεσίτης της γης, είναι πλέον μεσίτης μας στον ουρανό!

Μας είχαν ενημερώσει τα πνευματικά του παιδιά πως ο Μητροπολίτης Δράμας, έδωσε αυστηρή εντολή η Ακολουθία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης…

Όμως αυτό δεν μπόρεσε να μας πτοήσει. Διευχών του Αγίου Παππούλη μας φτάσαμε νωρίς στην Μικρόπολη. Σε λίγο το χωριό έγινε σαν αστακός με δεκάδες αστυνομικούς, περιπολικά και οχήματα της Αστυνομίας! Μόνο ελικόπτερα δεν εμφανίστηκαν. Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου μας προειδοποίησαν πως οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει και τα μνήματα και δεν μπορούμε να ανάψουμε κεράκι στον τάφο του Παππούλη! Βέβαια θα ήταν αδύνατο να μην πάμε στα μνήματα να ανάψουμε κερί και να ζητήσουμε τις πρεσβείες του. Ο Πατέρας Αριστείδης τάφηκε σε λιτό μνήμα δίπλα στην Πρεσβυτέρα του.

Στην επιστροφή δεν θα μπορούσαμε να μην περάσουμε από το Μοναστήρι του Αγίου μας στη Σίψα. Μάτια χτυπήσαμε και ξαναχτυπήσαμε τη θύρα της Μονής. Το χαρτί στην είσοδο έγραφε πως η Μόνη είναι κλειστή παρά την αντίθετη γνώμη των μοναζουσών! Υπακοή στον Μητροπολίτη Δράμας! Σε εκείνον δηλαδή που συμπροσευχήθηκε με Μουφτή και έδωσε εντολή στην αστυνομία να αποκλείσει τη Μικρόπολη Δράμας και να αποτρέψει σε εκατοντάδες ανθρώπους να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που τους στάθηκε στη ζωή περισσότερο από κάθε άλλον! Λύπη για τον άνθρωπο αυτό, που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία. Είναι ξένο σώμα για την Εκκλησία, από τη στιγμή που συμπροσευχήθηκε με Μουφτή (όπως και ο εταίρος Μητροπολίτης που ήταν μαζί του) και έβαλε προτεστάντες στην Μητρόπολη στην πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας της Δράμας, πριν λίγα χρόνια. Το καλύτερο θα είναι να παραιτηθεί και να μετανοήσει για να σώσει την ψυχή του.

Άγιε Πατέρα Αριστείδη δοξάζουμε τον Θεό που μας αξίωσε να προσκυνήσουμε το μνήμα σου! Πρέσβευε στο θρόνο του Θεού για τα παιδιά σου και για την αγαπημένη σου Ελλάδα!

Την ευχή σου για όλο τον κόσμο Άγιε πατέρα μας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Κυριακή Βαράτη

Αυτά που γράφει το παραπάνω μη ενυπόγραφο άρθρο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια! Ως πνευματικό τέκνο τού παππούλη μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ανάμεσα στον Μητροπολίτη Δράμας και τον π. Αριστείδη υπήρχε μια υπέροχη πνευματική σχέση και είχα την χαρά και την τιμή να μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές τού ενός προς τον άλλο. Υπήρχε αμοιβαία αλληλοεκτίμηση!
Όσο για τους αγγλικανούς, αυτοί επέστρεψαν στη Μητρόπολή μας κειμήλια, που βρέθηκαν στα χέρια τους, κλεμμένα από άλλους. Τους τίμησε για τη χειρονομία τους.
Όσο για τους περιορισμούς για τα μέτρα covid-19 δεν ευθύνεται κανένας Μητροπολίτης!
Αφήστε επιτέλους την ψυχή τού παππούλη να αναπαυθεί!!!
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής, και άξιοι να προχωρήσουμε στα Άγια και Σεπτά Πάθη τού Χριστού και την Ζωηφόρο Ένδοξόν του Ανάσταση!

2
Κατερίνα καρακάση

όπως τα λέει η κ. Κυριάκη Βαρατη είναι.. και εγω κατοικος Δράμας επιβεβαίωνω τα λεγόμενα της, κ περισσότερο για τους αγγλικανους..