Οικουμενικό Πατριαρχείο-ειδήσεις

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ειρηναίο Λαφτσή και τους ιεροψάλτες κ.κ. Γεώργιο Δροσάκη, Μιχαήλ Αναστασιάδη και Χρήστο Παπαναστασίου επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Ο Σεβασμιώτατος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την επίδοση του άρτι εκδοθέντος μουσικού βιβλίου του Τριωδίου του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β’, στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου 2018 ο Μητροπολίτης μας και η συνοδεία του εκκλησιάσθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Βελιγραδίου, πλησίον της πύλης του Βελιγραδίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αφορμή την εορτή του Αγίου Τρύφωνος.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας και η συνοδεία των ιεροψαλτών παρακάθισαν στην πατριαρχική τράπεζα στο Φανάρι και μετά το γεύμα επέδωσαν τον τόμο του “Τριωδίου” στον Παναγιώτατο δεχόμενοι τον έπαινο και τις πατριαρχικές ευλογίες για την διάσωση και διάδοση της εκκλησιαστικής μουσικής και δη του έργου ενός Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Πόλεως.

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.